“’I’ve got no kick against modern jazz’. Siinä aika pitkälle oma asenteeni. Tykkään tempaista tangon, mambon, samban tai mitä nyt tilanne vaatii. Mutta yksi raja mulla on: punkkia – tai atonaalista jazzia – en ole koskaan onnistunut diggaamaan, saatikka esittämään.”

Filosofian maisterina ja ranskalaisen DPFE-diplomin opiskelleena Magnus puhuu sujuvasti suomea, ruotsia, ranskaa ja englantia, ja sen lisäksi, että suomenruotsiksi kommunikoi vaivatta muiden pohjoismaalaisten kanssa, hän lukee ja puhuu saksaa, viroa ja venäjää.

Voiko ihminen tehdä hyvin näin monia asioita?

Magnus: ”Katsokaa parhaimpia kymmenottelijoita: he hyppäävät korkeammalle, juoksevat nopeammin ja heittävät pidemmälle kuin hyvin moni muu kussakin lajissa. Mielenkiintoisessa suoritusten sarjassa, jotka kaikki ovat tärkeitä mahtavan lopputuloksen kannalta …”

Ikivihreitä englanniksi: A Wonderful World, Georgia on My Mind, Hotel California, Love Me Tender, Nights in White Satins, Rock’n Roll Music, White Christmas jne., Yesterday ja muita Beatles -lauluja.

Ikivihreitä muilla kielillä: Besame mucho, Granada, Guantanamera, La Golondrina, O Sole Mio, Santa Lucia, jne.

Ranskalaisia chansoneja: Les feuilles mortes, La mer, Au bois de mon coeur, Prendre un enfant par la main, Comme un soleil, Pauvre Ruteboeuf jne.

Saksaksi: Lorelei, Heidenröslein, Heimziehend, Ein Bisschen Frieden, Weihnachtskind kommt ja bald ja muita joululauluja.

Lauluja pohjoismaista: Tapio Rautavaaran, Reino Helismaan, Unto Monosen, Vexi Salmen, J Karjalaisen, ym. lauluja, myös paljon Evert Tauben, Cornelis Vreeswijkin ja Dan Anderssonin lauluja, joitain tanskaksi, norjaksi ja islanniksi. Ja nippu Saarenmaan Valssin säveltäjän Raimon Valgren lauluja alkuperäiskielellä.

Venäjäksi: Kalinka, Stenka Razin ja muita kansansävelmiä, joitain romansseja ja iskelmiä.

Renessanssilauluja ja muuta klassista: La Belle si ton âme, Tourdion, Come Again (ja muita Dowlandin, Rosseterin ja Campionin lauluja Shakespearen ajalta), Es ist ein Schnee gefallen, Una furtive lagrima yms.

Kansansävelmiä Euroopasta ml. Alankomaista, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Slovakiasta, Tsekistä, Unkarista, Virosta,

Ja japaniksi: ihanan kauniit Sakura ja Shiroi hananga saiteta.